ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεράσιμος

Ο Γεράσιμος Λυμπεράτος γεννήθηκε το 1946 στο Ζαβλάνι της Πάτρας από γονείς Κεφαλονίτες. Το 1964 μεταναστεύει στο Σύδνευ της Αυστραλίας όπου και ρίχνεται στο σκληρό αγώνα της επιβίωσης κύρια ως λιμενεργάτης. Το 1976 παντρέυεται την Ιωάννα Σαρτζετάκη και αποκτούν δυό παιδιά.

Η παρουσία του στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική δραστηριότητα της Ελληνικής ομογένειας του Σύδνει είναι πολύχρονη, έντονη και σημαντική.

Υπήρξε γραμματέας της Κεφαλληνιακής αδελφότητας για δύο συνεχή χρόνια, δραστήριο μέλος του εργατικού συνδέσμου ΑΤΛΑΣ, πρόεδρος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη για αρκετά χρόνια, γραμματέας της κ. οργάνωσης βάσης Νίκος Μπελογιάννης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αυστραλίας.

 

Επίσης τεράστια ήταν η προσφορά του στην Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα Σύδνευ και Ν.Ν.Ο. Ήταν για δεκαετίες μέλος του Δ.Συμβουλίου, μέλος του εκτελεστικού, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της κοινότητας, της επιτροπής κοινωνικών εκδηλώσεων, ιδρυτής και υπεύθυνος της κοινοτικής εφημερίδας «Νέοι Ορίζοντες» και «Κοινοτικοί ορίζοντες». Ήταν οργανωτής της πρώτης παροικιακής παρέλασης των σχολείων της κοινότητας στο Σύδνευ το 1975. Συνέβαλε αποφασιστικά στον αντιδικτατορικό αγώνα του Ελληνικού λαού (1967 -1973).

Αυτοδίδακτος, φιλομαθής, με προοδευτικές ιδέες, ασχολήθηκε και με την λογοτεχνία όπου ποιήματά του ως και διηγήματα του ιδίου έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σ΄ όλα τα έντυπα της ομογένειας του Σύδνει.

Πολλά απ΄ τα διηγήματά του διαχρονικά έχουν βραβευθεί σε Ελληνοαυτραλιανούς και Ελληνικούς διαγωνισμούς. Επίσης ποιήματά του έχουν περιληφθεί στην ανθολογία «ποιητικές ώρες» έκδοση του                    ΕΛΛΗΝΟ- ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ του πανεπιστημίου RMIT Μελβούρνης.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Καλλιτεχνών Αυτραλίας και του Ελληνοαυστραλιανού πολιτιστικού συνδέσμου Μελβούρνης.

Ο Γεράσιμος Λυμπεράτος ως συνταξιούχος πλέον συνεχίζει την λογοτεχνική του παρουσία στα ομογενειακά δρώμενα και δια μέσου αυτής της ιστοσελίδας «Βρυσούλες γνώσης» προσπαθώντας με αμείωτο το ενδιαφέρον να δίνει το παρόν στα γράμματα και τις τέχνες.

Advertisements

4 thoughts on “ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 1. Κύριε Λυμπεράτε, χαίρομαι που σας γνωρίζω διαδικτυακά και για τη δυνατότητα να γνωρίσω Ελληνο-Αυστραλούς λογοτέχνες και το έργο τους. Ήδη έχω διαβάσει τα πέντε ποιήματα, τα οποία βρήκα πολύ ενδιαφέροντα. Έχω γεννηθεί στην Αυστραλία, στο Dandenong της Μελβούρνης. Κατάγομαι από την Κοζάνη. Μένω στην Αθήνα, είμαι ψυχολόγος και ασχολούμαι με τη λογοτεχνία. Έχω εκδόσει δύο ποιητικές συλλογές, ένα αφήγημα και ένα επιστημονικό βιβλίο. Ελπίζω σε περαιτέρω επικοινωνία. Με εκτίμηση. Κατερίνα Μήλιου

  Μου αρέσει!

  1. Αγαπητή Κατερίνα καλή μέρα να έχεις
   Σε ευχαριστώ που σου άρεσαν τα ποιήματα.Χαίρομαι που είστε Ελληνοαυτραλέζα. Πιό πολύ που ζείς στην πανέμορφη Ελλάδα μας. Εμείς εδώ πάντα ζούμε με την νοσταλγία παρ όλο που τώρα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτόμαστε πιο συχνά την πατρίδα. Η Μελβούρνη περισσότερο από κάθε άλλη πολιτεία όπου διαμένουν οι συμπατριώτες μας έχει να επιδήξει σημαντικό λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό έργο. Τώρα αν επιθυμείτε να αναρτύω κατά καιρόύς ποιήματά σας ας μου στέίλετε κάποια από αυτά να τα έχω. Για ότι άλλο λογοτεχνικό ή καλλιτεχνικό είμαι πρόθυμος να σας ακούσω. Αυτά σαν μια αρχή. Με εκτίμηση Γεράσιμος Λυμπεράτος.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s