Monthly Archives: Ιουνίου 2024

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Από 902 gr

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Ακλόνητοι οι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, όλοι κάτω τώρα! (VIDEO)

Ακλόνητοι παραμένουν οι χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, απαιτώντας να μην ψηφιστεί η επαίσχυντη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ.

Ήδη κατεβαίνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι που σχολάνε τώρα από τις δουλειές τους.

Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που φτάνουν στις διοικήσεις των σωματείων της ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους: «Αδέλφια βαστάτε, ερχόμαστε κι εμείς στο πλευρό σας. Θα τα καταφέρουμε».

«Παραμένουμε εδώ, δεν φεύγουμε», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 202

ΑΠΟ 902gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο – Θα καταθέσει τη δύναμή του για να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή πάλη (VIDEO)Δήλωση του Δ.Κουτσούμπα για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτέρα 10/06/2024 – 08:23

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τα αποτελέσματα στο 100% της Επικράτειας – Σημαντική άνοδος του ΚΚΕ, στο 9,25% το ποσοστό του

Σημαντική άνοδο κατέγραψε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. 

Με καταγεγραμμένο το 100% των ψήφων, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 9,25%. 

Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,92%, το ΠΑΣΟΚ 12,79%, η Ελληνική Λύση 9,30%, η Νίκη 4,37%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,40%, η Φωνή Λογικής 3,04%.

Σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Ευχαριστούμε και χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και ψήφισαν σήμερα το Κόμμα μας σε όλη τη χώρα.

Χαιρετίζουμε τον λαό και τη νεολαία των μεγάλων αστικών κέντρων, ιδιαίτερα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, της Αττικής, που ανέδειξαν το ΚΚΕ ξανά ως 3η δύναμη με μεγάλη διαφορά.

Συνολικά, το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023, όπου είχε επίσης ανεβάσει τα ποσοστά του.

Αυτό επιβεβαιώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και αποδεικνύει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί, στη συνεχή, ασταμάτητη προσπάθειά μας για άμεση επικοινωνία, διάλογο και συζήτηση με τον λαό, με διάφορες μορφές, όλες τις μέρες του χρόνου, κι όχι μόνο προεκλογικά, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

Επιβεβαιώνονται κάποιες θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές και στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά ο απεγκλωβισμός εργατικών – λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ.

Φυσικά, ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, ανατροπής.

Ο ρόλος του ΚΚΕ πάντα είναι πολύ μεγαλύτερος από τα εκάστοτε ποσοστά του, συνεπώς η ισχυροποίησή του οδηγεί σε πολλαπλάσια ισχυρούς αγώνες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Πιστεύουμε ότι η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το Ευρωκοινοβούλιο.

Η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα και κυρίως τις αιτίες τους ενίσχυσε την αποστροφή του λαού.

Από αυτή την άποψη η στάση αυτή, την οποία εμείς προφανώς δεν επικροτούμε, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή και τελικά να αφομοιωθεί.

Ζητούμενο, συνεπώς, από δω και πέρα, είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί συνολικά με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Το κρίσιμο πλέον είναι η επόμενη ημέρα. Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή πάλη στη χώρα μας.

Από αύριο θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους η χώρα μας βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη.

Θα έρθουν να προστεθούν επίσης νέα βάρη από την αύξηση των πολεμικών δαπανών, που θα φορτωθούν στους λαούς της Ευρώπης, γιατί ο σχεδιασμός τους είναι, λόγω της διαφαινόμενης ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, να μετατραπεί αυτή σε «πολεμική οικονομία».

Το ΚΚΕ θα είναι εδώ:

– Για τη συνέχιση της ανασύνταξης του εργατικού – λαϊκού κινήματος που έχει ξεκινήσει, για την αλλαγή συνολικά των συσχετισμών.

– Για να δίνει μάχες αποκάλυψης και παρεμπόδισης αντιλαϊκών Κατευθύνσεων και Οδηγιών και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ελληνική Βουλή.

– Για να δυναμώσει κυρίως ο συντονισμός των αγώνων με την εργατική τάξη, τους αγρότες, τη διανόηση, τη νεολαία, τις γυναίκες σε όλες τις χώρες της ΕΕ, που οι λαοί συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ΕΕ των πολέμων, των μονοπωλίων, των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης.

Η ΕΕ δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο φαίνεται. Οι λαοί οφείλουν και πρέπει να επαγρυπνούν, να πιστέψουν οι ίδιοι στη δύναμή τους.

Γιατί πάντα ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει τον λαό. Ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλης της Ευρώπης, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα.

Καλή δύναμη και υγεία!

Καλή συνέχεια!

Καλούς αγώνες!».

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τετάρτη 05/06/2024 – 22:32

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Από την Αθήνα ως την Παλαιστίνη το δίκιο θα νικήσει ό,τι και να γίνει!

Με ένα ιδιαίτερο coreo από την καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα ακούστηκε ξανά η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.

Όλη η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μετατράπηκε σε φωνή συμπαράστασης στην Παλαιστίνη και καταδίκης του κράτους – δολοφόνου!

Από την Αθήνα ως την Παλαιστίνη το δίκιο θα νικήσει ό,τι και να γίνει!

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Όλοι όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ να το κάνουν! Να κάνουμε πράξη αυτό που φοβούνται! Να ανεβάσουμε το Κόμμα ακόμα πιο ψηλά (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Η Αθήνα και οι συνοικίες της Αττικής μίλησαν! Διατρανώνοντας με φωνή στεντόρεια: «Με οργάνωση κι αγώνα, τόλμη και καρδιά, Σηκώνουμε το Κόμμα ακόμα πιο ψηλά»!!

Συγκροτώντας μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που απλώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, προάγγελο της αποφασιστικής ενίσχυσης του Κόμματος στις κάλπες της Κυριακής στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας και παντού, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Χιλιάδες λαού και νεολαίας κατέκλυσαν την καρδιά της πόλης, σε μια ανάπαυλα της εκλογικής μάχης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ως το τελευταίο λεπτό πριν το κλείσιμο της κάλπης την ερχόμενη Κυριακή. Οι κόκκινες σημαίες χρωμάτισαν τον ορίζοντα, ο παλμός δονούσε την ατμόσφαιρα και η μαχητικότητα «μετάγγιζε» διαρκώς αισιοδοξία ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, θα ανεβάσουμε το Κόμμα μας πιο ψηλά, με νέες δυνάμεις θα μας βρουν οι μάχες που έρχονται.

Με ορμή έφτασαν νωρίτερα οι προσυγκεντρώσεις με την καθεμία να αποτελεί και μια ξεχωριστή διαδήλωση, ένα ανθρώπινο ρυάκι με την αποφασιστικότητα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, ότι θα δοθούν όλες οι δυνάμεις ώστε να μη μείνει ούτε ένας που σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ και δεν θα το κάνει πράξη.

Μαζική η παρουσία εργαζομένων από πολλούς κλάδους, ιδιαίτερα από χώρους δουλειάς που έγιναν και ακόμη εξελίσσονται σημαντικοί αγώνες, όπως στο Μέταλλο και τις Κατασκευές για την υπογραφή ΣΣΕ, στις Τηλεπικοινωνίες με την ίδρυση νέων επιχειρησιακών σωματείων, στην Υγεία όπου οι υγειονομικοί παλεύουν απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κ.ο.κ. Στο πλάι τους αυτοαπασχολούμενοι, άνθρωποι του μόχθου που έδωσαν και δίνουν αγώνα ενάντια στη φοροληστεία του εισοδήματός τους. Μαζί τους νέοι και νέες που δεν παραιτούνται απ’ τα όνειρά τους, αυτά που τους έβγαλαν για πάνω από 2 μήνες στους δρόμους ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και που έγιναν χαστούκι για την κυβέρνηση στις φοιτητικές εκλογές αναδεικνύοντας την «Πανσπουδαστική» πρώτη δύναμη.Αντάμωσαν ξανά χιλιάδες που ενώθηκαν με την υπόσχεση ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί και βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα όπως έκαναν και στην συγκλονιστική απεργία στις 28 Φλεβάρη. Όλοι όσοι σπάνε καθημερινά την «ομερτά» στήριξης των σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, καταδικάζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του! Ο αγώνας του για λευτεριά είναι και δικός μας αγώνας! Οσοι συνεγείρονται απ’ το αίτημα να σταματήσει τώρα η σφαγή, δεν έχουν παρά μία επιλογή την Κυριακή, να πάνε στην κάλπη και να ρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Γιατί αυτό το ψηφοδέλτιο αντανακλά τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού μας, τα όνειρα του και τους πόθους του. Όσο περισσότερα πέσουν στην κάλπη, τόσο πιο ισχυρή θα αναδυθεί τη Δευτέρα η ελπίδα για την ικανοποίησή τους. Με τη δέσμευση να κάνουν ό,τι περνά απ’ το χέρι τους για αυτό, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στην κάλπη. 

Με όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην εξέδρα, με τα συνθήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο ανάμεικτα με χειροκροτήματα και την εικόνα να κλειδώνει στο τεράστιο πανό που λίγο νωρίτερα είχε απλωθεί σκεπάζοντας το κέντρο της συγκέντρωσης,  με τη μορφή ενός μικρού Παλαιστίνιου και την υπογραφή του αγώνα, της αλληλεγγύης, την υπογραφή όσων στέκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας: ΚΚΕ

Στη συγκέντρωση παρεμβάσεις έκαναν οι: Παναγιώτης Πολίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. Αχμάντ Σίχα, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών. Ιωάννα Κολοβού, υποψήφια ευρωβουλευτής. Παναγιώτης Αλωπούδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, Έλληνας μετανάστης, νοσηλευτής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) στο νομό Ρεμς Μουρ του κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης.

Το «παρών» έδωσαν καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοσιογράφοι, άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού και πολλοί άλλοι που συμπορεύονται με το ΚΚΕ.

Πριν την έναρξη της συγκέντρωσης προβλήθηκε βίντεο «εμπνευσμένο» από τις «Γειτονιές του Κόσμου» του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Γ. Ρίτσου.

***************************************

ΦΩΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝτεύχος 43 τώρα στις Βρυσούλες γνώσης.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ και για μερικές μέρες στις «ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ ΓΝΩΣΗΣ» θα βρείτε το νέο τεύχος  43 του περιοδικού «ΦΩΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» Γιομάτο με ενδιαφέρουσα Λογοτεχνική Καλλιτεχνική και Κοινωνική ύλη. Πολλοί Έλληνες λογοτέχνες εκφράζονται δια μέσω του περιοδικού αυτού με ποιήματα, διηγήματα, καλλιτεχνίες, άρθρα ιστορικού πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου. 
Κάνετε ΚΛΙΚ στον παρακάτω κωδικό και θα έχετε εμπρός σας δωρεάν ολόκληρο το περιοδικό για να σας κάνει συντροφιά με την εξαιρετική και προσεγμένη ύλη του.
V

********************